Een gevel van lokaal populierenhout? Het kan!

Duurzame gevelbekleding krijgt een nieuwe dimensie dankzij Peppelhout. Eind vorig jaar lanceerde deze coöperatie van Nederlandse bedrijven het initiatief om producten van lokaal Populierenhout te gaan maken. Het doel? Het behoud van deze iconische laanboom voor het Nederlandse landschap!

Momenteel kent Populierenhout weinig toepassingen. Gekapte bomen hebben daardoor weinig waarde en worden daarom niet vervangen door nieuwe Populieren. Peppelhout gaat het werken met deze houtsoort nieuw leven inblazen. Door het Populierenhout weer waarde te geven, wordt het planten van Populieren weer interessant en krijgt deze boom weer toekomst!

 

Maar wat kan de firma Fransen dan met Populierenhout?

Onze rol in deze coöperatie? Via ons dochterbedrijf FirmoLin zijn wij in staat tot het milieuvriendelijk verduurzamen van Populierenhout. Dit doet FirmoLin via thermische modificatie. Het resultaat is FirmoWood: milieuvriendelijk, duurzaam, stabiel en licht hout. Perfect voor de gevel!

Peppelhout lanceerde een campagne waarbij u, de eindgebruiker, kon kiezen in welk product van Populierenhout u het meeste toekomst zag. De 10 meest verkozen producten worden opgenomen in het assortiment van Peppelhout. Dankzij 199 stemmen eindige onze gevelbekleding op een mooie 5e plaats. Bedankt daarvoor!

Om de voortgang van dit project in de gaten te houden, houdt u de website van Peppelhout in de gaten: www.peppelhout.nl
 
Website door Buro TARGET