Voor de meubelmakers: gedroogd mediterraans Kastanje!

Bent u meubelmaker, timmerman of werkt u in uw vrije tijd graag met hout? Dan is dit echt iets voor u: gedroogde Kastanje planken uit het zuiden van Italië. Kwalitatief is het hout gelijkwaardig aan Inlands Eiken, misschien zelfs nog iets beter. Bovendien heeft het hout een prachtige tekening!

Het Kastanje hout uit de Mediterrane regio is van unieke kwaliteit. Nergens groeit de Kastanjeboom zo mooi als daar. Daardoor kan het hout uit deze regio verzaagd worden tot planken en balken, terwijl dit bij Kastanje uit andere groeigebieden een erg lastig proces is.

Het drogen van Kastanje gebeurde vooralsnog enkel in de buitenlucht. Een proces dat zich bewezen heeft, maar tijdrovend is (tot wel 11 maanden!). En dus voerden we een test uit met het kunstmatig drogen van Kastanje planken. En met succes, want de gedroogde planken zijn van utistekende kwaliteit en het proces was binnen enkele weken afgerond! 

Gaat u binnenkort een houten tafel, kast of ander soort meubel maken? En zoekt u nog een mooie houtsoort? Neem dan gerust contact met ons op!
 
Website door Buro TARGET