Het jaar 2017 bij HV Fransen in beeld

De eerste week van 2018 zit er alweer bijna op. Een mooi moment om nog eens terug te kijken op het voorbije jaar. Gelukkig was 2017 opnieuw een jaar vol hoogtepunten en mooie gebeurtenissen. Met onze hechte club van gedreven medewerkers hebben we hard gewerkt, prachtige projecten gerealiseerd en mooie gebeurtenissen meegemaakt. 

We zouden er eindeloos over kunnen vertellen, maar we kunnen het natuurlijk veel beter gewoon laten zien. Daarom hebben we een selectie gemaakt van de beste, mooiste en meest bijzondere foto's en filmpjes van het afgelopen jaar. Bekijk hier onder ons jaar in vogelvlucht!

 


 

Januari


 
Speelveld Helenaveen
We trapten 2017 af met de bescheiden, maar mooie speelveld in Helenaveen. Nog net in 2016 gebouwd, maar als ons eerste bericht van 2017 toch een vermelding waard!
 
 
Project Carmel College
In winterse omstandigheden plaatsten de jongens van het Carmel College dit zelf gemaakte Robinia bouwwerk. TV Berghem maakte er een mooi item over.
 

Februari


Speelveld Aarle-Rixtel
Eén van de projecten uit Februari was dit speelveld in Aarle-Rixtel. Daarvoor lieten we onder meer deze grote heuvel aanleggen.
 
 
De Balkon Bar


Vanaf Februari mochten wij ons FirmoWood Fraké hout leveren aan een bijzondere start-up: Balkon-Bar. De Balkon Bar is een ingenieus en duurzaam product, waarmee al menig balkon dit jaar verrijkt is!
 

Maart


Nieuw: Rustiek Mediterraans Kastanje
In Maart verwelkomden we een sensationele nieuwkomer in ons assortiment: Mediterraans Kastanje. In het eerste jaar al direct een succes! Benieuwd naar dit unieke product? Klik dan hier.
 
 
Plankenpad in Riethoven
In de moerassige natuur nabij Riethoven plaatsen we dit plankenpad van FSC gecertificeerd Robinia hout. 
 
 
Eerste charge van FirmoLin in Deurne
Een goede kanshebber op ons hoogtepunt van het jaar. Na lang ontwikkelen, testen en innoveren was het in Maart dan zover. De gloednieuwe, unieke autoclaaf van ons dochterbedrijf FirmoLin Technologies leverde zijn eerste charge thermische verduurzaamd hout af. Benieuwd wat dat precies inhoud? Kijk dan op www.firmowood.nl
 

April


Gezocht & gevonden: nieuwe allround houtbewerker

Het loopt in 2017 zo goed op onze projecten afdeling, dat we ons montage team uitbreiden. Dat team bestaat op dit moment uit Mark (rechts op de foto), die waar nodig geassisteerd wordt door Patrick (links op de foto) of Peter. 


Robinia paardenshelter in Eindhoven
In Eindhoven realiseerden we deze mooie paardenshelter. De buitenkant is volledig bekleed met spintvrij geschuurde Robinia schaaldelen.
 

Mei


Luchtfoto van HV Fransen
In Mei kregen wij de meest recente luchtfoto van ons bedrijf te zien, gemaakt door een goede kennis. Altijd leuk om je eigen terrein vanuit een andere hoek te zien!


Speelveld in de Katoenstraat
Dit project was een echte thuiswedstrijd voor ons. Op een steenworp afstand mochten wij in de Katoenstraat dit speelveld realiseren. Een leuk project waarbij het initiatief uit de buurt zelf kwam.
  

Juni


Nieuwe montage-specialist gevonden. welkom, Mark!

Na het beoordelen van de sollicitaties in April en het interviewen van de geselecteerde kandidaten in Mei, komen we snel bij de juiste persoon uit. Vanaf Juni komt komt onze nieuwe collega Mark het montageteam versterken. Daarmee is het duo Mark & Mark geboren, waar nodig nog steeds ondersteund door Patrick & Peter. Samen zorgen zij ervoor dat het leveren van kwalitatief hoogwaardig vakwerk nog altijd één van onze sterkste punten is.


HV Fransen de boom in!
Juni had een primeur voor ons in petto. We mochten in Rotterdam twee boomhutten verbouwen en repareren. Dat is weer eens wat anders!
  
 
Bezoek aan onze Franse Kastanje producent 
In Juni reisden wij af naar de Dordogne, waar onze Franse partner op nog haast ambachtelijke wijze ons Kastanje rondhout produceert. In het bovenstaande filmpje is te zien hoe de palen gepunt worden. Verkijk je niet op het ouderwetse karakter van de zagerij: het Kastanje rondhout dat hier geproduceerd wordt is van topkwaliteit!
  

Juli


MTK Club Bikefun in Liessel opent nieuw mountainbike-parcours

Dankzij de tomeloze inzet van vrijwilligers realiseerde MTB Club Bikefun in Liessel dit jaar een prachtig nieuw mountainbike parcours. Onze bijdrage bestond uit het ontwerp van en leveren van materialen voor de fietsbruggen. Daarvoor is in dit geval duurzaam Robinia en FirmoWood Vuren gebruikt. 

 

Jubileum: directeur Paul Fransen 40 jaar in dienst!
In Juli vierden wij een bijzonder jubileum. Directeur Paul Fransen is 40 jaar in dienst, dat moest gevierd worden. Zoals Paul zelf aangaf, had hij deze mijlpaal niet kunnen bereiken zonder de inzet van zijn werknemers. En dus kan de bovenstaande groepsfoto niet uitblijven!


Jaarlijkse bedrijfsbarbeque
Ieder jaar luiden wij de zomervakantie in met een gezellige bedrijfsbarbeque. Dit jaar lieten we die door het eerst verzorgen door Keurslager Joost Kuijpers. Hij zorgde met zijn collega voor een voor-, hoofd- en nagerecht van utistekende kwaliteit. Voor herhaling vatbaar!

Augustus


Energieneutraal wonen kan niet zonder houten gevel
Meteen na de zomervakantie kregen wij foto's toegestuurd van dit woonhuis. De milieubewuste bewoners kochten bij ons het FirmoWood Douglas hout, waarmee zij hun gevel bekleedden. Mede daardoor is hun huis volledig energieneutraal!


Speelveld in Elsendorp
Ook bij dit speelveld in Elsendorp kwam het initiatief vanuit de buurt zelf, een trend die gedurende het jaar steeds meer duidelijk zou worden. Dankzij de inzet van de bewoners hebben zij nu deze mooie Robinia speeltoestellen in hun midden!

September 


Afscheid van een trouwe kracht
Dit jaar namen we afscheid van onze trouwste werknemer. Nee, wees gerust, het is niet onze collega Wim die ook op deze foto staat. Het gaat om de oude Hyster heftruck, die al zo'n 40 jaar bij ons in dienst was. Deze oldtimer gaat bij een andere eigenaar nog even door, terwijl zijn vervanger reeds onderweg is naar ons.


"Nieuwe" Scania vrachtwagen
 
Terwijl de nieuwe heftruck nog onderweg is, komt al wel deze Scania vrachtwagen binnen. Na enkele jaren in de bossen (in dienst van ons zusterbedrijf), zal hij nu ingezet worden op de weg om onze bestellingen door binnen- en buitenland te vervoeren!


Marij ziet Sara!
Marij is dit jaar 50 geworden en ook dat mocht wel even gevierd worden. Marij is onze werknemer van het eerste uur en draagt al bijna sinds onze oprichting zorg voor onze boekhouding. Bovendien zorgt haar altijd opgewekte humeur ook al tientallen jaren voor een goede sfeer op het kantoor.
 

Oktober


Bedrijfshond van het jaar: Emmet
Wie in dit overzicht natuurlijk absoluut niet mag ontbrekend, is onze bedrijfshond Emmet. Als manager speel- en knuffelzaken is hij al het hele jaar bij ons aanwezig. Helaas zal hij ons in Januari 2018 gaan verlaten. Dan begint hij aan zijn opleiding tot blindegeleidenhond bij het KNGF. Maar wat hebben we dit jaar genoten van Emmet, die altijd voor ons klaar stond en nooit een knuffel liet liggen!
 

College B&W op bezoek
Bijzonder bezoek in Oktober. Het volledige college van Burgemeesters en Wethouders van de gemeente Deurne bracht een bezoek aan ons bedrijf. In het kader van de Dag van de Duurzaamheid, lieten wij hen zien wat wij doen op het gebied van duurzame houtsoorten. Daarnaast kreeg het bezoek een rondleiding door de nieuwe faciliteit van ons dochterbedrijf FirmoLin, waar op unieke en milieuvriendelijke wijze hout gemodificeerd wordt.
 

Opnieuw afscheid: Tonnie gaat met pensioen
 
Na een dienstverband van bijna 15 jaar gaat onze terreinverzorger Tonnie dit jaar met zijn welverdiende pensioen. Voortaan oefent hij zijn passie, de groenverzorging, enkel nog in zijn eigen tuin uit. Het is hem gegund!


Bijzondere gevelbekleding: FirmoWood Fraké
Tijdens alle jubilea, afscheidsfeesten en nieuwe aankopen zitten we natuurlijk niet stil. Ondertussen worden nog steeds een groot aantal mooie projecten gerealiseerd, door ons en door onze klanten. In deze laatste categorie valt deze bijzondere gevelbekleding. Een ontwerp van de in Deurne geboren en getogen architect Eugène van den Acker. Hij gebruikte hiervoor FirmoWood Fraké, in ruwe (bezaagde) uitvoering. Prachtig!


Bedrijfsfeest: met z'n allen naar Thialf!
Het 40-jarig jubileum van Paul Fransen kreeg in Oktober nog een leuk staartje. Met het volledige personeel (en aanhang) gingen we naar het NK Langebaanschaatsen in Thialf. Met aansluitend een bezoek aan Wildlife Adventure Zoo Emmen. Een prachtige en bijzonder gezellige ervaring!

November


Nieuwe elektrische heftruck
Het duurde even, maar daar is hij dan: de opvolger van onze eerder dit jaar vertrokken Hyster heftruck. Deze gloednieuwe en hypermoderne Jungheinrich komt ons versterken. Het betreft hier bovendien een volledig elektrische heftruck, waardoor we als bedrijf weer een stapje in de goede (duurzame) richting zetten!


Peppelhout leeft op: eerste partij thermisch gemodificeerd Populierenhout

De coöperatie Peppelhout blaast dit jaar de houtsoort Populier nieuw leven in. Door deze vergeten houtsoort nieuwe toepassingen te geven, wordt deze iconische boom behouden voor het Nederlandse landschap. Als deelnemer aan de coöperatie, zorgen wij voor de thermische verduurzaming van het Populierenhout. Hierdoor verhogen we de duurzaamheid en openen we nieuwe markten voor het hout, zoals bijvoorbeeld gevelbekleding.

 

December


Opnieuw een jubileum: Nicole 12,5 jaar in dienst!

Het laatste jubileum van 2017 is dat van Nicole. Ze is alweer 12,5 jaar onderdeel van onze administratie. Proficiat!


Bijzonder Kastanje hekwerk
Het laatste project vóór de kerstvakantie is dit aparte, door de klant zelf gemaakte Kastanje hekwerk. Een mooie en bovendien bijzonder duurzame manier om het jaar af te sluiten!


2017: een mooi, bijzonder en succesvol jaar
 
Met de traditionele kerstboom en kerstpakketten sluiten we 2017 in stijl af. Laat 2018 maar komen!
Website door Buro TARGET