Juni 2018: Plankenpad Swartbroek

In opdracht van Natuurmonumenten mochten wij bij Swartbroek weer een plankenpad vervangen en vernieuwen. Zoals op de foto's te zien is, was het oude plankenpad ook echt aan vervanging toe. 

Met enige regelmaat leggen wij in natuurgebieden planken- of knuppelpaden aan. Dat doen we altijd met respect voor de aanwezige natuur: we kappen geen bomen en verwijderen geen struiken, maar laten het pad in de beschikbare ruimte tussen de natuur door "kronkelen". 

Voor onze plankenpaden maken we uitsluitend gebruik van duurzame materialen. De gebruikte houtsoorten zijn Robinia, Eiken of Kastanje. Stuk voor stuk robuuste, Europese houtsoorten met een uitstekende levensduur en PEFC of FSC certificaat. Sterk, een lange levensduur en goed voor het milieu: mooier kan een plankenpad wat ons betreft niet worden! 

Voor dit exemplaar in Swartbroek maakten we gebruik van Robinia hout. Voor extra grip bevestigden we op het loopdek ook nog dun kippengaas. De wandelaars in dit natuurgebied kunnen nog vele jaren van dit pad genieten!

Gebruikte houtsoorten: 

Website door Buro TARGET