Het behoud van de bossen begint bij de houthandel

De houthandel als beschermer van de bossen, dat klinkt tegenstrijdig. Maar niets is minder waar. Juist wij als houthandel zitten dicht bij het probleem van de ontbossing en kunnen daardoor ook als eerste op een positieve manier ingrijpen.

Al sinds haar oprichting is Houtverwerkingsindustrie
 Fransen een bedrijf met een sterke drang naar duurzaam handelen. En dit blijft niet bij mooie woorden. We brengen het ook in de praktijk, door de handel in FSC® en PEFC gecertificeerd hout en de oprichting van FirmoLin. Laatstgenoemde produceert sinds 2008 het thermisch verduurzaamde FirmoWood: hout dat op een milieuvriendelijke manier verduurzaamd is.

Bovendien werken we sinds 2015 volgens de richtlijnen van de EUTR: de nieuwe Europese wetgeving die toeziet op een legale en duurzame houthandel.

 


FSC, PEFC en EUTR: wat houdt dit in?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, leidt houtkap niet altijd tot de vernietiging van bossen. Een bos dat FSC of PEFC gecertificeerd is, wordt niet zomaar kaal gekapt. Er wordt op een doordachte manier hout geoogst, zodat het bos de gekapte bomen kan vervangen.

En de certificering gaat zelfs verder. Ook de dierstoorten in het bos worden beschermd, evenals eventuele inheemse bewoners. Dit alles zorgt ervoor dat het bos een stuk waardevoller wordt voor de maatschappij. En dat zorgt er weer voor dat het minder verleidelijk is om het bos plat te branden voor bijvoorbeeld landbouwgrond of plantages.

Naast deze certificering is sinds 2015 de EUTR wetging van kracht. Deze wetgeving ziet er op toe dat er geen illegaal hout de E.U. wordt ingevoerd. Houtverwerkingsindustrie Fransen is door de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) gecontroleerd en voldoet sinds 2015 aan de EUTR wetgeving. Bij ons vindt u dus geen illegaal gekapt hout!

Wilt u meer informatie over FSC, PEFC of EUTR? Dan kunt u terecht op de volgende websites:
Onze FSC en PEFC certificaten kunt u downloaden via onderstaande links:

 
FirmoLin: het duurzame hout van de toekomst Sinds 2008 produceert FirmoLin hout dat op een unieke, milieuvriendelijke manier verduurzaamd is. Dit gebeurt via de zelf ontwikkelde FirmoLin Technologie. Houtverwerkingsindustrie Fransen BV is al sinds jaar en dag als dealer van thermisch verduurzaamd hout betrokken bij FirmoLin.

FirmoLin past bij haar verduurzaming enkel hitte en water toe en biedt daarmee een duurzaam alternatief voor chemisch verduurzaamd hout of tropisch hardhout.

Het hout dat door FirmoLin geproduceerd wordt, brengen wij op de markt onder de merknaam FirmoWood. Met FirmoWood bieden wij een breed assortiment aan producten voor de vlonder- en gevelbekleding aan. Meer informatie over FirmoWood vindt  u hier of op de website van FirmoWood: www.firmowood.nl. 


Wist u dat ...

... hout de enige hernieuwbare grondstof is? In tegenstelling tot bijvoorbeeld metaal of beton, groeit hout vanzelf weer aan in de vorm van nieuwe bomen. Terwijl een rotsblok, eenmaal gekapt, nooit meer terug groeit. Dit en meer interessante voordelen van hout vindt u op www.bewustmethout.nl

 
Website door Buro TARGET